Nu är våra porttelefoner igång!

Som du säkert noterat har vi fått porttelefoner i våra två huvudentréer. Inmatningen av våra namn och telefonnummer i systemet pågår.

Porttelefonerna har installerats för att öka säkerheten i huset och dessutom underlätta för gäster och bud. Låsbrickor och portkoder fungerar precis som tidigare i de nya porttelefonerna. Enda skillnaden är att portkoderna inte går att använda på natten. 

Tips: Om porten inte låses upp vid första försöket med portkod, tryck då på knappen med "X" nere till vänster på knappsatsen så rensas din inmatning.

Öppna för dina besökare med telefonen

Gäster och bud kan nu bläddra fram önskat namn i displayen och ringa till det telefonnummer som är kopplat till namnet. När du blir uppringd öppnar du enkelt porten genom att trycka * eller siffran 5 på din telefons knappsats. Det går bra att ha flera namn och nummer per lägenhet, vilket underlättar för bud som söker en viss person. Det går också att lägga in ett telefonnummer utan namn, vilket innebär att en besökare som vet numret kan ringa upp via porttelefonens knappsats fast namnet inte visas. 

Nattläge infört

Styrelsen har beslutat att införa nattläge för porttelefonerna kl. 21–06 varje dygn. Under nattläget går det inte att ringa på porttelefonen genom att trycka på ett namn, men den som kan telefonnumret kopplat till den man söker kan ringa via knappsatsen. Under nattläget fungerar det inte att använda portkod, däremot kan du använda låsbricka.

Har du skickat in namn och nummer till styrelsen?

För att du ska kunna låsa upp porten för besökare och bud via porttelefonen krävs att ditt telefonnummer är inlagt i systemet. För att besökare som inte känner till ditt nummer ska kunna ringa upp dig via porttelefonen behöver även namnet läggas in.

Om du inte redan gjort det, fyll i blanketten som du fått i ditt postfack och lämna den i föreningens postfack i Verandastigen 1:s entré. Du kan också mejla uppgifterna till föreningens e-post brfparken1@gmail.com

Styrelsen